Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kis Jézus, ugye tudsz magyarul?

2009.03.25

 

Kis Jézus, ugye tudsz magyarul?

A 40. betlehemes játékokon, az Oberwart/felsőőri Kontaktzentrumban tette fel ezt a kérdést Dr. Radicsné, Éva néni december 8-án, hozzátéve, „Bennünk a magyar szó elhalkult, fakult, de azért igyekszünk nagyapáink nyelvét szépen ejteni“.

Bárki elégedett lehet negyven év eredményével, hiszen nem halt ki a magyar szó, legfeljebb egyesek kidőltek a sorból, vagy megfáradtak, mint Csoknyai Péter özvegye, Mimi, aki bejelentette ezúttal, hogy búcsút mond, másokra hagyva a Szentkarácsony Éccakájának további megszervezését.

A tavalyi műsor feltétlen többrétegűnek, színesnek mondható, talán a szereplők száma is megnőtt, így aztán az adott kereteken belül bíztató, amit láthatott, hallhatott a valamennyi ülőhelyet elfoglaló közönség. Látszatra tehát minden rendben van, mert legalábbis az érdeklődés nem csökkent, fontos, hogy legyenek továbbra is szervezők, akik tudják, miért kell, hogy minél több gyermeket, fiatalt léptethessenek fel, szólaltathassanak meg.

A jelek szerint akadnak vállalkozók, tehát nem lenne okvetlen helyénvaló az aggódás. Biztató pl. ahogyan az Unterwart/alsóőri kétnyelvű iskola igazgatója Rácz András nem csupán betlehemesnek csapott fel, hanem gitárja kíséretével jól begyakorolt énekekkel léptette fel diákjait. Kitettek magukért az óvodások, a Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium tanulóival, de ugyanúgy a felnőttek betlehemes játékukkal, az alsóőri és felsőőri énekkar. A rendezvényt köszöntötte Keresztfalvi Péter OSB, alsóőri plébános és Rácz Mihály volt polgármester. Szereplőként lépett fel Guthy László felsőőri református lelkész.

Valamennyi – itt külön meg nem nevezett – szervezőnek és szereplőnek csakis elismerés jár, hiszen nagy izgalommal készülődtek és buzgalommal léptek fel bizonyságul: a kicsi Jézus negyven év elteltével is magyarul üzen, biztatja az érte összegyűlteket. Mindennek igazolására Dr. Pöschl János színes képekkel emlékkönyvet készített 40 év betlehemes játékairól.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.